Direct een verstopping melden

Onderhoud

Het onderhouden van grote rioolnetwerken van bedrijven en gemeentes is een belangrijke taak. Het is noodzakelijk rioolnetwerken preventief te reinigen en te inspecteren om te voorkomen dat er problemen of verstoppingen ontstaan. Omdat de bodem onder het riool na verloop van tijd nog wel eens wil verzakken komt het rioolsysteem dan plaatselijk op tegenschot te liggen. De buis loopt dan op betreffende plaats vol water waardoor de doorstroming belemmerd wordt en het rioolsysteem uiteindelijk zal verstoppen. Ook wortels van bomen kunnen het rioolsysteem gaan ingroeien. Dit gebeurd meestal bij oudere riolen ter plaatse van inlaten en voegen. Omdat deze wortels het rioolstelsel nog veel verder kunnen beschadigen dienen ze op tijd te worden ontdekt en verwijderd.
Een andere bron van problemen zijn de verschillende soorten van afzettingen zoals die zich in het stelsel kunnen gaan vormen, denk hierbij aan vet, kalksteen, specieresten etc.
Kortom, het vroegtijdig signaleren van dergelijke problemen kan veel ongemak en onnodige schade voorkomen.

Zoals bekend is een regelmatige camera inspectie van uw systeem het beste middel om problemen op termijn voor te zijn.

Wilt u weten van Riool Totaal Techniek voor u als bedrijf of gemeente kan betekenen? Wij nodigen u graag uit nader kennis te maken met RTT. Wij bedenken altijd een oplossing voor uw rioolvraagstuk of probleem.